Buggfixlogg 2020

Buggfixlogg 2020

December 2, 2020

Hej, StarFam!

När man utvecklar spel stöter man ofta på saker som inte fungerar eller ser ut som de ska. Vi arbetar ständigt hårt med att försöka lösa dessa så kallade buggar och varje månad delar vi med oss av några av bristerna vi har rättat till.


Buggfixar i november

Du kanske har märkt att du har flutit som ett spöke över bänken när du försökt sitta vid paddocken i Valedale. Du kanske trodde att det var halloween som höll i sig lite för länge? Men halloween har fått lämna plats åt vintern så nu kan du återigen sitta ner ordentligt på bänken.
En del väggar och staket fick också för sig att de var spöken och man kunde springa rakt igenom dem! Vi kunde ju inte låta din stackars häst tro att man kan springa genom väggar hur som helst. Så nu har vi fixat dem.
Det var även nån annan som tappade fotfästet: en NPC i Silverglade! Han har övat på sin meditation nu så att han kan hålla fötterna stadigt på jorden igen.
Fler bänkar, fler problem. Bänkarna vid Jorvikstallet var så hala att man gled av dem och ramlade ner i rabatten. De har nu tvättats och är i perfekt skick igen.
Kartan hade lite problem med att hitta en del av era hemstall. Vi vet inte vad hemstallen gömde sig för men vi har dragit av dem sina osynlighetsmantlar. Om du tittar på kartan nu bör du kunna hitta en markör för ditt hemstall på rätt ställe.
En del magiska hästar var extra blyga. Om du gick in i en butik med din magiska häst och sen klickade på växlaknappen för att göra om hästen till icke-magisk, kan du ha upplevt att hästen vägrade gå tillbaka till sin magiska form sen. Vi var tvungna att muta dem med extra sockerbitar men nu kommer de att växla tillbaka till sin magiska form när du klickar på växlaknappen igen.

Buggfixar i oktober

Stackars Connemaran! Det har uppstått en konstig ryckning i deras bakben när de har hoppat den senaste tiden. Nu hoppar de lika elegant som alltid!
Vi har upptäckt att Courtney flöt på Rooftop Café. Så kan det inte se ut, så vi gav henne tyngre skor. Problemet är löst!
En del av Farahs leveranser har varit svåra att utföra, men nu kan du leverera paket till Rami och Leonardo i Jorvik city igen!
Imse, vimse spindel, sitter på väskan. Spindeln var frusen, i väskan kröp den ner. Upp stiger solen, i väskan blir det varmt. Imse, vimse spindel, klättrar upp igen.
Kort sagt, den tama spindeln som gömde sig i din sadelväska sitter nu på utsidan av sin väska så att du kan se den ordentligt.
De gyllene hästskorna från vårt senaste födelsedagsfirande kan du flyttar runt i ditt lager!
En del av er har haft problem med att skaffa en Runspringare på grund av ett nätverksfel. Det är nu fixat, men om du skulle få problem med att skaffa en Runspringare vill vi att du meddelar oss!

Buggfixar i augusti & september

Vi har åtgärdat flera buggar med text och översättningar.
Under sommaren hände någonting med en av Stallet Gyllenbladets tävlingsbanor. Vi vet inte riktigt varför den plötsligt stängdes ner och ingen kunde delta i tävlingen, men efter lite undersökningar har vi öppnat upp den igen.
Vi har fixat en del problem med de tama ugglorna så att de flaxar med vingarna ibland när du står still, och att deras underbara fjäderdräkt syns som bäst.
Just nu tittar vi på placeringen av den tama spindeln i din sadelväska, och hoppas att vi har åtgärdat det snart! Trots att det är väldigt roligt att ballongdjuret låter som en fiskmås kommer vi att ändra så att det gör sina egna ljud.

Buggfixar i juni och juli

En del uppdrag visar inte rätt plats för uppdragsgivaren i loggen, men vi har lyckats rätta till en del av dem!
Du kanske har sett att en del kläder från Madam Asps butik i Governor's Fall inte följt med till Global Store av misstag! Nu hittar du äntligen alla i den Global Store!
Och medan vi ändå pratar om Farah - det verkar svårare än det låter att brygga en kopp te ibland. Vi har hört att en del av er inte kunde brygga ert eget te i verkstaden. Farah har fixat arbetsstationen, så nu kan alla brygga te när de vill!
När kaféerna och restaurangerna på Jorvik uppdaterade sina menyer nyligen slutade kaféet i köpcentret att sälja kaffe med mjölk, vilket krävs för att låsa upp resten av Jorvik city. Att leta över hela Jorvik efter en enda kopp kaffe kändes orimligt, så nu erbjuder kaféet kaffe med mjölk till alla kaffeälskare där ute.
En del av våra hönor på Starshine Ranch blev nyligen koko! Deras ben växte som näsan på Pinocchio, och det var vi tvungna att stoppa! Våra hönor mår nu bra igen, och de verkar väldigt glada över förändringen.
En par buggar hindrade en del av er från att prata med uppdragsgivare och slutföra uppdrag. Vi har fixat buggarna, och om du någonsin träffar på ett liknande problem - hör av dig till oss!

Buggfixar i maj

Under maj har flera stavfel i uppdragstexter rättats till.
Sedan lanseringen av trakehnern har vi fått mycket feedback på dess travanimation. Vi har nu uppdaterat den till en ny version! Vi kommer även att titta på trakehnerns skrittanimation.
Starshine Ranch har haft ett stort behov av vatten, så nu har vi placerat en brunn intill stallet för bekvämlighetens skull.
Efter lanseringen av Quarterhästen uppstod ett problem med placeringen av ryttaren under trav. Fixat!
Ett träns försvann mystiskt från Farahs butik i Valedale, men nu är det tillbaka!
Sindra verkar vara en riktig gymnast, då många av er har rapporterat att hon står upp på sig häst. Av någon anledning har hon bestämt sig för att sitta ner på sin häst i stället, så nu behöver ingen oroa sig för henne längre!
Sonjas häst Kasper har sett konstig ut ett tag, men nu ser han ut som han ska igen.

Buggfixar i april

Den här gången har vi gjort många små textändringar i uppdragstexter för att de ska passa bättre ihop med hur Jorvik ser ut och fungerar idag, jämfört med hur det var när uppdragen släpptes.
På tal om uppdrag så har vi fixat några där uppdragsgivaren verkar ha haft på sig en osynlighetsmantel.
Ingen ko på isen! I uppdraget “Gårds-rovers” var det många av er som hade problem med en försvunnen ko. Den goda nyheten är att vi hittade henne, den dåliga nyheten är att vi hittade henne...under marken. Snacka om social distansering som gått helt snett! Med hjälp av våra Jorvik Rangers kunde vi dra upp henne igen, så nu kan ni slutföra uppdraget!
Vi har gjort en liten justering av det jorvikiska varmblodet så att när NPC:er sitter bakom dig på hästen så sitter de mycket bättre. Innan såg det ut som om de skulle kunna ramla av när som helst. Om du ska skjutsa någon så kanske det är bra om de sitter kvar tills ni har kommit fram, eller hur? I alla fall om de har tvättat händerna innan de hoppar upp på din häst.
Ett av specialeffektspulvren ni fick som belöning för Ödesridningen såg lite märkligt ut för er som spelar på Mac. Nej, vi ville inte att det skulle se ut som små sockerbitar som flög runt din häst, vi lovar. Om du verkligen gillade sockerbitarna så kanske vi kan hitta på en lösning för er med, men nu ser effekten i alla fall ut som den ska igen!
När vi uppdaterade nivåkraven för att lära sig leda hästen hos hästtränare från level 10 till level 7 så uppstod ett missförstånd, och plötsligt förlorade alla sitt officiella hästledningstillstånd. Nej, vi visste inte heller att det fanns ett sånt. Vi tog upp det med hästtränarna och när de insåg sitt misstag så gav de tillbaka tillstånden. Det går fortfarande inte att se dem, men nu kan du leda din häst igen!
Tack för att ni sa till oss om tävlingarna - under en kort period försvann rutan där man startar nedräkningen inför en tävling. Nu är den tillbaka igen och tävlingarna fungerar som vanligt!

Buggfixar i mars

Efter vår stora remake av vilka krav som krävs för att spela uppdrag blev hundratals uppdrag påverkade på något sätt - antingen genom att få de uppdaterade versionerna av Ödesryttarna eller genom att bli flyttade för att bättre passa in i handlingen på Jorvik. Tack för att ni fortsätter att meddela oss om buggar som kan dyka upp på grund av alla ändringar - vi jobbar fortfarande hårt för att se till att allt fungerar som det ska igen! Tveka inte att höra av dig om du hittar något konstigt i ett uppdrag, så att vi kan undersöka det så fort som möjligt!
Den senaste månaden har vi uppdaterat några av våra hästar till nyare filformat så att de är redo för de kommande nya utrustningsmodellerna. Med stora förändringar kommer stora buggar - på bästa möjliga sätt, att döma av era reaktioner på vår stackars Brinicle! Isflakenhörningen föll offer för en bugg som förvred dess kropp till märkliga former, och efter en dag av jätteroligt innehåll på sociala medier från många av er släppte vi en hotfix som återställde lugnet på Jorvik.
De uppdaterade filformaten som nämns ovan påverkade också några andra hästar, och vi har släppt flera fixar till dem. Om du hittar något som ser märkligt ut, hör av dig till oss så att vi kan utreda saken!
Även om vi inte nämner det i de veckovisa uppdateringsinläggen så fortsätter vi att justera Ödesridningen! Håll ögonen öppna - vi uppdaterar innehållet och spelmekaniken när vi får fler synpunkter från er!

Buggfixar i februari

Tävlingen i New Hillcrest hade lite problem med att tidvattnet sköljde in, vilket gjorde det lite för svårt att komma förbi vissa delar av banan. Tack vare en leverans från Firgroves sandtag är problemet nu löst och det blir enklare att slutföra tävlingen!
Är det inte härligt att sitta vid en lägereld och känna värmen mot ryggen... Vänta nu, ryggen? Hoppsan, det verkar som att vi har råkat placera en av stockbänkarna vid en ny lägereld i Firgrove så att du inte kan vara vänd mot dina vänner. Det var inte meningen. Vi lovar. Snälla kom tillbaka och sitt på den nyligen roterade stocken igen.
Stråla som en Achaltekeer! Vi hade en bugg med skuggningen på hästens blanka päls, vilket gjorde att dess utrustning fick konstiga färger. Buggen är fixad, vilket innebär att hästen strålar men utrustningen inte gör det.
BÄÄÄÄ! Det är vad fåren på Jorvik sa när vi frågade vad de tyckte om sin nya look. De har varit hos frisören och fått en ny textur på sin härliga päls, och några av dem har också fått nya färger! Lyxigt!
Imse vimse spindel, aldrig finns de där man förväntar sig! Vi har rättat till en spindelplacering i Firgrove så att du kan klicka på den efter att den försökte ta sig in i berget och tyvärr fastnade.
En av NPC:erna omkring Dundull försökte sig på lite voltige, men hon lyckades bara fastna med huvudet...inuti...sin häst... Uääh. Hon är väldigt tacksam för era orosrapporter nu när hon är som vanligt igen!
Det pågick spöklika saker i Firgrove efter områdets senaste terränguppdatering - Mrs. Hill, som du måste prata med för att slutföra några uppdrag, försvann när vi råkade placera ett nytt berg ovanpå henne. Lyckligtvis är det ingen stor grej att få ett berg i huvudet när man redan är död och hemsöker Jorvik som ett spöke, så det enda vi behövde göra var att locka fram henne och nu är hon ute igen.

Buggfixar i januari

Åh nej, vad hände med vår stackars Connemara? Den kanske festade för hårt under vårt vinterfirande för när vi återvände i början av januari så flippade och floppade dess ben runt i flera gångarter. Vi skickade alla Connemarahästar i Jorvik till veterinären och nu är de tillbaka till det normala.
Vi har justerat gränssnittet i Global Store och alla butiker som använder sig av liknande gränssnitt för att se till att ikonen ”ägda” inte täcker över texten som markerar nya föremål.
Under vintern lade vi märke till att ikonerna för era magiska hästar laddade långsammare än vanligt när ni öppnade hästsorteringsmenyn i hemstallet. Fixat!
Den resande draken Token har ännu inte växt upp till den flygande draken Token, men efter vår senaste uppdatering av Fort Pinta svävade han ovanför marken för några foton. Vi justerade hans position lite, så nu kommer ni inte att hitta några mystiskt flygande mjukisdrakar längre.
I den nya tävlingen hos Borgmästare Peanut stöter ni på några får. Tyvärr stötte vi på ett problem där fåren dök upp från ingenstans och fastnade halvvägs ner i marken, vilket var svårt att lösa eftersom våra utvecklare somnade när de försökte räkna hur många får de skulle hjälpa... Som tur är löste de allt till slut och fick en härlig tupplur på köpet!

Get the news directly to your mobile

Star Stable Friends

Latest news